Bruin café “Dubbel D”

Op 3, 5, 10 en 11 maart 2023 zullen wij voor u spelen: Bruin café “Dubbel D”. Een kluchtig blijspel in drie bedrijven dat is geschreven door Evelien Evers en wordt geregisseerd door Peter in ’t Groen.

Waarom dubbel D? Nee hoor, het is niet wat je denkt. Dubbel D staat voor Derkje en Dorien. Het zijn een paar vrolijke, jolige zussen, die samen een bruin café runnen. Het café wordt bezocht door uitgesproken karakters.

Bijvoorbeeld, Reint, die vindt dat hij altijd gelijk heeft. Evert-Jan, een guitig figuur die regelmatig een borrel drinkt. Wilma, zijn vrouw, je kunt haar geen fijngevoelig mens noemen. Harm, een motorrijder in hart en nieren. Met een grote fantasie. Alles wat Harm zegt, moet je halveren en dan nog is het spannend. De excentrieke Jet, die alleen maar via haar hondje praat. Berend, die mondjesmaat komt. Hij is zeer zuinig. Het lukt hem iedere keer weer zonder te betalen het café te verlaten. Daar kan de schoorsteen niet van roken!

Zouden ze het hoofd boven water kunnen houden?

De voorstelling op 5 maart 2023 is een middag-voorstelling. Vanaf half januari kunt u via onze website kaartjes reserveren. 

Rolverdeling:

Kees Hultermans:
Harm
Een vrijgezelle motorrijder. Hij kan enorm overdrijven. Hij gelooft zeg wat hij zegt. Alleen een ander doet dat niet.

Gerard Kennekens:
Evert-Jan
Evert-Jan lust iets te graag een borreltje. Als hij nuchter is, is hij een aardige en humoristische man. Hij heeft een beetje een smoezelig uiterlijk en is bang voor zijn vrouw.

Dré Brouwers:
Berend Nocent
Hij is een echte houten Klaas en vrijgezel. Hij praat wat traag en doet lang met zijn kleding.

Jan Verstijnen:
Kees de Winter
Een heertje. Hij komt niet uit de buurt.

Arian de Kort:
Reint
Een eigenwijs en dom mannetje. Ook vrijgezel. Hij heeft altijd gelijk. Als hij geen gelijk heeft, dan heeft hij toch gelijk!

Carine Loonen:
Derkje
Zij is de zus van Dorien en positief ingesteld. Ze is een vrolijke vrouw die goed kan relativeren. Als ze ja ja zegt, dan bedoeld ze nee.

Henriëtte van den Hout:
Dorien
De zus van Derkje en net zoals haar ook positief ingesteld. Ze laat zich de kaas niet van het brood eten.

Elly Stoop:
Juul de Winter
De vrouw van Kees. Een echte dame.

Constance de Bell:
Jet
De vriendin van Juul. Ze is drukke met haar hondje dan met de wereld om haar heen.

Jessica Stevens:
Wilma
De vrouw van Evert-Jan. Ze is geen gemakkelijke tante. Ze lust ook wel graag een borreltje en is net als Evert-Jan wat smoezelig.