Geschiedenis

Bladerend in de stoffige archieven komen we tot de conclusie dat reeds voor de jaren tachtig, al actief toneel werd gespeeld in De Moer. Café ’t Maoske, is vanaf 1941, voor toneelspelers van de Jonge Boerenstand, dé ontmoetingsplaats voor het opvoeren van sketches en toneelstukken. In 1980 wilde men het serieuzer gaan aanpakken en zijn de programmabegeleiders voor toneeluitvoeringen in het leven geroepen,en deze zijn begonnen met een klein zelfgeschreven stukje en één-acters op te voeren op de gezinsdag. Van daaruit is onze vereniging uitgegroeid tot wat het nu is.
Een vereniging met enthousiaste leden met als doel om in de winter een avondvullend toneelstuk met plezier in te studeren en vervolgens in een weekend op te voeren en het publiek een gezellige avond te verzorgen. Naast het spelen van kluchten worden tevens zijstapjes gemaakt op het gebied van revues en het opvoeren van sketches.

Voor 1996 was het nog een los-vaste vereniging zonder naam en men wist van tevoren nooit wie er wel en wie er niet mee zouden spelen. In 1998 is uiteindelijk de stap genomen om een officiële vereniging op te richten, genaamd ’t Moers Verzetje. Sinds het een vaste vereniging is geworden, is het ook makkelijker voor de leescommissie om een stuk te kiezen.

In 2022 is ’t Moers Verzetje een enthousiaste, actieve vereniging, die de mijlpaal in 1980 ziet, als dé oorsprong van het toneel in De Moer!